Bijzonder Berlijn

Categorie: Winkelstad / 29-05

Bruisend Berlijn

Alhoewel de meeste misschien niet direct denken aan Berlijn als shopcity, heeft deze wereldse stad toch heel veel te bieden op het gebied van winkelen!

Modieus Berlijn

Duitsers staan niet direct bekend om hun goede kledingkeuze, maar Berlijn wel! De stad heeft een groot aantal winkelgebieden die verspreid liggen over de hele stad. Je vind hier beroemde designer merken maar ook lokale ontwerpers . Iedere wijk heeft een eigen centrum en eigen winkels, wat nog een overblijfsel is uit de tijd dat Berlijn opgedeeld was.

Openingstijden

De winkeltijden in Berlijn zijn als volgt: Op maandag tot en met vrijdag zijn de winkels open van 10.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 21.00 uur. Sommige winkeltjes in de zijstraten hebben eigen openingstijden, wat ook volgens de wet is toegestaan. De winkels mogen overigens open zijn vanaf 6.00 uur s'morgens maar de meeste doen dat niet.

Bekendste winkelgebieden

Charlottenburg: Hier vind je de bekendste en populairste straat van Berlijn: de Kurfurstendamm. Je kunt hier shoppen bij het beroemde KaDeWe (Kaufhaus des Westens), maar ook bij internationale winkels als H&M, Zara en Esprit. De winkelstraten rondom de Kurfurstendamm lopen van Wittenbergplatz tot Tauentzienstrasse en Joachimstaler Strasse. Vanaf Adenauerplatz krijg je duurdere en exclusievere winkels waar dure merken zoals Gucci en Armani te koop zijn.
Mitte: Dit deel is zeer geschikt voor mannen die niet zo van winkelen houden maar wel van snelle auto's. Heren kunnen zich verlekkeren aan vele auto showrooms met Ferrari's en BMW's. Maar ook Gallery Lafayettes, luxe warenhuis van Franse oorsprong, vind je in dit deel van de stad.
Schönhauser Allee: Deze wijk is heel divers en typisch Berlijn, zeker als het op winkelen aankomt. Je vind hier alternatieve skate winkels, H&M's, boetiekjes van Berlijnse designers en Galerieën van internationale kunstenaars. De winkels liggen echter wel ver uit elkaar, maar je kunt er ook het echte Berlijnse leven ontdekken.
Schlossstrasse: Dit deel van de stad heeft twee overdekte winkelcentra (Forum en Galleria). De wijk Steglitz staat bekend om zijn vele winkelmogelijkheden.
Alstadt Spandau: Spandau is een oud centrum met een unieke sfeer die wordt gecreëerd door de oude gebouwen en gezellig kleine straatjes. Je kunt hier lekker slenteren en het is niet extreem druk. Ook heeft Spanday een overdekt winkelcentrum en kun je hier terecht voor één van de leukste kerstmarkten van bruisend Berlijn.

Bijzonder Berlijn

Bijzonder aan winkelend Berlijn is dat je twee keer per jaar in de nachts kunt winkelen in Berlijn. Wanneer de zomertijd en wintertijd ingaat, gaan de winkels rond de Kürfurstendamm en de Gedächtniskirche tot 00.00 uur open. Wil je iets speciaals? Bezoek dan eens de Ostalgie winkeltjes waar je je waant alsof je nog in het oosten van de stad bent. Hier kun je nog snoep, chocola, cosmetica en aanstekers kopen met het DDR-logo erop.
 

Meer over Winkelstad >