Heren kapsels

Categorie: Mannenblog / 12-06

Kapsels maken de man  

Kleding maakt de man en dat zelfde geldt voor haarkapsels! Een aantal jaren geleden waren de nonchalante kapsels en de zogenaamde net-uit-bed look nog in bij heren. Anno 2013 worden de meer verzorgde, korte kapsels met een speelse knipoog weer graag gezien. Hierbij worden de zijkanten zeer kort geschoren en wordt de voorkant van haar extra benadrukt door bijvoorbeeld een kuif of golfachtige afwerking. 

Verschil in haarlengte 

Een veel geziene trend is het grote verschil in haarlengte bij het kapsel. Denk hierbij aan een kapsel waarbij de zijkanten en achterkant tot op de huid geschoren is en alleen de voorkant langer gehouden wordt. Rond en bovenop het hoofd zie je dus een goed samenspel van verschillende haarlengtes. Dergelijke kapsels geeft de man een stylische en chique look. Dit kan versterkt worden door een klein beetje gezichtshaar te laten staan. 

Kuiven

Kuiven zijn al jaren in de mode en dat blijven ze ook! Maar er zit een groot verschil in de lengtes en soorten kuiven, want de ene kuif is de andere niet. Er zijn twee opvallende modellen die dit jaar super hip zijn. Een daarvan is de kuif met het petje. Deze look is makkelijk te creëren door de lange bovenlengte van haar naar voren te halen, de pet op te zetten en de kuif tegen de pet op te föhnen. De tweede kuif kun je enkel maken als je een lange bovenlengte hebt. Maak een wilde kuif door je haar flink omhoog te föhnen. Heb je een korte bovenlengte? Kies dan voor een korte kuif waarbij de zijkanten ook goed kort geschoren zijn. Met deze kuiven maak je zeker een statement! 

Kapsels & uitstraling

Wat voor kapsel je ook kiest, één ding blijft altijd belangrijk: kies een kapsel die bij je uitstraling past en tegelijk van deze tijd is. Elke man staat het liefst op om daarna zo weinig mogelijk tijd aan zijn kapsel te besteden. Het liefst zou het haar direct in model moeten vallen na een wasbeurt. Helaas geldt dit voor de meeste mannen niet, maar met bovenstaande kapsels creëer je toch in een handomdraai een hippe look.

Meer over Mannenblog >