Loafers

Categorie: Fashion / 29-05

Loafer look

Denk jij bij loafers aan ouderwets en suffig? Think again! Want loafers zijn super fashionable en een echte mode must have voor mannen maar vooral voor vrouwen. De loafer, die ook wel moccasins wordt genoemd, kent een lange geschiedenis. In de jaren '30 werden de eerste loafers namelijk al gedragen door mannen. Ze waren vooral een groot succes bij advocaten en heren van middelbare leeftijd. In die tijd waren deze instappers de ideale schoen; zowel comfortabel en net. Waar vroeger populariteit nog hand in hand ging met comfi & veelzijdigheid, is dit anno 2013 wel even anders. Daarom zijn wij extra blij dat de loafer zijn return heeft gemaakt, want nu kunnen wij er ook weer trendy bijlopen in lekker zittende schoenen en die high heels thuis laten.

Designers & trends

Bekende designers zoals Louboutin, Lanvin en Marni lanceerden afgelopen winter al de eerste collectie loafers. De ene ontwerper versierde de schoenen met studs & printjs terwijl de andere ging voor lakleer & satijn. Hierdoor bestaat er een enorme variatie in de stijlvolle flats. Je kunt de loafers zowel overdag als s'avonds dragen, want ze passen zowel bij iedere gelegenheid! Draag ze bijvoorbeeld onder een skinny jeans, strakke top en colbert of bikerjasje. Maar ook onder een leuke short of jurkje staan ze goed.

Loafers zijn fashion!

Het mag wel duidelijk zijn dat loafers fashion zijn en de perfecte schoen deze zomer. Michael jackson droeg ze vroeger al, en nu ben jij aan de beurt! Scoor een dure merkloafer of een goedkoper exemplaar naar je eigen portemonnee & get the look! Loafers staan zowel onder jeans als jurken. Ideaal dus om verrassende combinaties mee te maken. Laat je fantasie spreken!

Meer over Fashion >