Modestad Parijs

Categorie: Winkelstad / 29-05

Chéri Paris

Parijs is met recht een van de beste winkelsteden ter wereld. Je denk nu misschien meteen aan Dior, Louis Vuitton en Prada maar de stad heeft nog veel meer te bieden, ook voor low budget shoppers! In deze modestad kun je namelijk terecht voor zowel luxe winkels en chique warenhuizen als kleine boutiques en goedkopere winkelstraten. De winkels zijn over het algemeen open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. Op donderdag is het koopavond tot 21.00 uur en rond de feestdagen kun je bij de meeste winkels ook op zondag terecht. Parijs is een echt shopwalhalla, dat mag wel duidelijk zijn! Een stedentrip zou je alleen al kunnen vullen met enkel shoppen.

Ga je binnenkort citytrippen in Parijs of ben je gewoon benieuwd naar de beste shop plekjes in deze geweldige stad?

Lees dan hier wat the places to be zijn in lovely Paris:

Avenue Montaige; Deze chique winkelstraat begint bij Place de l'Alma en komt uit op Avenue des Champs-Élysées bij de rotonde. Aan deze laan zijn verschillende boutiques gevestigd van bekende merken zoals Chanel, Gucci & Valentino.

Champs-Élysées; De meest bekende en beroemdste straat van Parijs, dan hebben we het natuurlijk over de indrukwekkende Champs-Élysées! Deze prestigieuze winkelstraat biedt gelegenheid tot heel de dag shoppen met een groot aanbod aan diverse winkels. Dit is samen met Le Marais de enige plek waar je 365 dagen per jaar kunt shoppen.

Le Marais; In deze wijk, aan de Rue de Rennes, is de plaats waar de Parijzenaren hun inkopen doen. De plek heeft een Joodse voorgeschiedenis. Ook Rue de Rivoli ligt in deze wijk, hier doen de toeristische echter hun aankopen. Je vind hier de gangbare ketens als H&M, Zara en Mango voor leuke jurkjes (tip van ons: merkjurkjes) te scoren.

Au Printemps, Galerie LaFayette & Le Bon Marché; Deze galerieën zijn de mooiste en grootste van Parijs. Zelfs als je niet van winkelen houdt, zou je hier zeker een bezoekje aan moeten brengen. Le Bon Marché is het oudste warenhuis van de modestad.

Rue Mouffetard; Deze straat wordt ook wel La Mouffe genoemd en is een van de gezelligste en levendigste straten van Parijs met vele marktjes.  

Boulevard Haussmann; Deze boulevard is een van de grootste van Parijs en is vernoemd naar de negentiende-eeuwse stadsarchitect Baron Hausmann. Zeker de moeite waard om even te kijken als je toch in Parijs bent!

Cour de commerce St.Andre; Dit is een historisch plekje in de stad, gelegen aan de boulevard St-Germain.

Stock; Een discountwinkel waar exclusieve designerkleding wordt verkocht van vorige seizoenen voor de helft van de prijs of minder! Van fashionable tshirts tot exclusieve jeans. Mensen met een dure smaak, die niet teveel willen uitgeven, zijn precies aan het juiste adres hier.

Tati; Deze winkel is een echt begrip geworden in Parijs. Hier kun je zowel gewone als papieren trouwjurken kopen voor 50 euro! Daarbij shop je hier sieraden en bonbons voor je 'mariage'. Parijs wordt niet voor niks de stad van de liefde genoemd.
 

Meer over Winkelstad >