Nagellakjes

Categorie: Beauty / 29-05

Nagellak

Verzorgde nagels zijn een belangrijk onderdeel van een mooi uiterlijk en een mooi nagellakje kan daar aan bij dragen. Gelukkig heb je dan ook keuze uit een miljoen kleurtjes nagellak. Naast dat het je een verzorgde look geeft, geeft nagellak ook versteviging aan je nagels. Nieuwsgierig naar meer feitjes en trend over nagellak?

Geschiedenis van nagellak

Nagellak werd voor het eerst opgedaan in Paris in de jaren '20 door elitaire vrouwen. Tijdens de tweede wereldoorlog werd nagellak echter verboden. Maar tegenwoordig is nagellak een zeer geliefd modeartikel onder dames en goed voor een omzet van 250 miljard dollar per jaar.

Dames & heren nagellak

Niet alleen dames dragen tegenwoordig nagellak, ook steeds meer mannen worden gespot met nagellak. Er bestaat een grote collectie herennagellak waar vooral kleuren als zwart, blauw en groen het assortiment domineren. Sommige mannen kiezen er ook voor kleurloze nagellak te dragen. Het is echter wel een kwestie van smaak en vele mannen zullen er niet snel aan denken nagellak te dragen.

Nagellaktrends

In 2013 spelen er een aantal trends: Reliëf, nail art, gekleurde french manicure, nude en goud. Heb je bijvoorbeeld genoeg van standaard nagellak, versier dan eens je nagels met caviar ubbels, glitter of pailletennagellak waardoor je reliëf creëert. Bekende merken als OPI, Ciate en Pupa verkopen dergelijk setjes. Het tegenovergestelde van deze trend, is nude. Niet alleen bij make-up is nude in, ook op nagels kun je kiezen voor een basic look waarbij je je nagels lakt in onopvallende nude teint. Ook de gekleurde french manicure is hip. In plaats van saai wit, kies je nu voor gekleurd randje. Tot slot zijn metallic en goudkleurige nagellak real statements dit jaar en doet de kleur emerald zijn intrede in nagellak fashion land.
 

Meer over Beauty >